Ulice Ferhadija i Maršala Tita ukrašene svjetlećim dekoracijama povodom Kurban bajrama

Na inicijativu Vlade Kantona Sarajevo i nadležnog Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS danas su postavljene svjetleće dekoracije u obliku kugli u ulicama Ferhadija i Maršala Tita.

Ukrašavanje centralnih gradskih ulica izvršeno je povodom predstojećeg Kurban Bajrama, s ciljem upotpunjavanja i naglašavanja praznične atmosfere.

Ukupno je postavljeno 27 svjetlećih dekoracija, a njihovu montažu su, po nalogu nadležnog ministarstva, izvršili uposlenici KJKP “Park“.

U ulici Maršala Tita, na dijelu od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva, postavljeno je 20 dekorativnih elemenata, te u ulici Ferhadija još sedam.

Kako je istakao resorni ministar Enver Hadžiahmetović, ovo je jedan od načina da se građanima Kantona Sarajevo islamskih vjerskih uvjerenja uljepša doček njihovog najvećeg blagdana i najdražeg gosta - Bajrama.

Svjetlosne dekoracije uključene su večeras, istovremeno s početkom rada ulične rasvjete, čime se također značajno doprinijelo ljepšem izgledu centralnih ulica našeg glavnog grada.