Počela rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Dolina i Magribija.

Danas su zvanično počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija  kao dio Sporazuma Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS , općine Centar i  KJKP Vodovod i kanalizacije  o zajedničkoj  obnovi ove mreže u dijelu ulice Kranjčevićeva  Dolina i Magribija .

Ministarstvo je za rekonstruciju mreže u Dolinoj i Magribiji obezbijedilo kroz program vodnih naknada 500 000 KM dok je za radove u Kranjčevićevoj ulici  obezbjeđeno je milion KM kreditnih sredstava.

“Sa dolaskom nove uprave u preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ krenuli smo u realizaciju velikih infrastrukturnih projekata. Nakon što smo u roku od 20 dana završili rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na dijelu Ulice Koševo danas smo započeli sa ulicom Dolina i Magribija što predstavlja nastavak uspješne saradnje između Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS i Općine Centar.”  izjavio je ministar Mandić te izrazio nadu da će do kraja građevisnke sezone biti okončani planirani radovi. 

Prema riječima načelnika općine Centar Nedžada Ajnadžića , ovim projektom se dokazuje da se zajedno mogu riješiti mnoge  problemi, u ovom slučaju sanacija vodovoda i  kanalizacije, ali i svega što je u interesu za lokalnu zajednicu.

“Već duže vremena je bilo govora o projektima u ove tri ulice koje se moraju raditi u paketu. Prije dva mjeseca smo okončali sve pripreme i ovdje će naše preduzeće osim nadzora raditi i priključke na novu vodovodnu mrežu. Za građane je važno da tokom ovih radova neće biti prekida u vodosnabdijevanju osim u periodu od nekoliko sati kada budemo priključivali njihove stambene objekte na novu mrežu, objasnio je direktor VIK-a Enver Hadžiahmetović.