Komandantica Glamoč: Naredbe koje smo donijeli u potpunosti se primjenjuju

Komandantica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč je svoje obraćanje na današnjoj redovnoj press konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite KS započela čestitkom svim našim sugrađanima, povodom Dana oslobođenja grada Sarajeva. Nakon toga, kazala je kako je je Štab primio veliki broj prijava kako se današnje kretanje osoba preko 65 godina ne vrši u skladu sa preporukama o socijalnoj distanci i upotrebi potrebne zaštitne opreme.

„Molim naše sugrađane koji danas nisu završili svoje obaveze i imaju to u planu raditi u naredna četiri dana, da poštuju sve preporuke vezane za socijalnu distancu i korištenje zaštitne opreme, koja je neophodna, i da bez toga ne izlaze na ulicu“, apelovala je komandantica Glamoč. Odgovarajući na pitanja novinara i naših sugrađana, istakla je kako će se naložiti hitna dezinfekcija Sigurne kuće, te najavila drugi krug dezinficiranja svih javnih objekata i zgrada zajedničkog stanovanja. „Naredbe koje smo ovih dana donijeli, mogu reći da se u potpunosti primjenjuju“, naglasila je komandantica Glamoč.

Dodala je kako će se tokom ove sedmice zaustaviti akcija podjele lijekova za sve naše sugrađane preko 65 godina, jer su oni u prilici sami ih podići, te najavila kako će se sa ovom akcijom nastaviti s početkom naredne sedmice. Potcrtala je i kako se sve naredbe i odluke Federalnog štaba civilne zaštite KS moraju poštovati takve kakve jesu i bez pogovora.

„Svi naši bh. građani smješteni u Studentskom domu na Bjelavama su u dobrom zdravstvenom stanju i nemaju nikakvih problema“, poručila je Glamoč.

Na kraju svog današnjeg obraćanja dala je i informaciju da od danas počinje informisanje javnosti o aktivnostima koje provode opštinskih štabovi civilne zaštite, prvi od njih je Štab CZ Stari Grad.